Стъкло 4 сезона


Познато още под наименованието
“всесезонно” или “енерджи” стъкло, произведеното от Saint Gobain Glass – SGG Planitherm 4S е многофункционално и всъщност представлява осъвършенстван вариант на нискоемисионното Ка-стъкло. Както вече стана ясно Ка-стъклото позволява пропускането на повече топлина отвън навътре, отколкото отвътре навън. През зимните месеци това спомага за задържане на топлината в помещението и оттам спестяване на разходи за отопление. През лятото обаче, е налице задържане на голямо количество топлина и предвид високите температури ще се получи парников ефект. Казано по друг начин увеличава се енергията за противодействие на тази топлината и за охлаждане на помещението.

Стъклото 4 сезона е снабдено с двойно прозрачно покритие от специални сребърни сплави, което променя своя режим на работата в зависимост от конкретните атмосферни условия. Всесезонното стъкло притежава по-висок слънцезащитен фактор, като отразява до 57% от слънчевите лъчи. Повишава топлоизолацията и оттам намалява загубата на топлина, което го прави много по-ефективен вариант от традиционното Ка-стъкло.

 

 

Приложение: Стъклопакет с енерджи стъкло е удачен вариант за помещения с южно, югоизточно и югозападно изложение, поради факта, че задържа топлината и в двете посоки. Ефектът от употребата на този вид стъкла се изразява в намаляване на загубите топлина през зимата и редуциране на слънчевата топлина през лятото. Този продукт предпазва околната среда от вредни емисии и намалява разходите за отопление и охлаждане на помещенията. Благодарение на неутралната си визия способства за максимално естествена светлина, намаляване на отблясъците и повишаване нивото на визуален комфорт.